20 de març 2012

RECOLLIDA DE SIGNATURES A FAVOR DE LA 6a. HORA

El curs 2011-2012 el Departament d’Ensenyament de la Generalitat ha suprimit una hora diària de classe a pràcticament totes les escoles públiques, reduint així en 175 hores l’educació per alumne i curs. Malgrat que el Govern insisteix que l’educació és una prioritat, aquesta reducció significa una greu lesió del sistema d’educació pública de Catalunya.

Aquesta sisena hora lectiva fruit del Pacte Nacional d’Educació, es va introduir el 2006 a l’educació pública i a diversos centres concertats i va suposar una notable inversió en educació. Els cinc cursos (2006-2011) en què s’ha impartit han de­mostrat que té un impacte molt rellevant en el rendiment acadèmic dels alumnes, tal com es pot constatar a les proves d’avaluació de sisè i a les proves PISA. Fins i tot, el mateix Departament d’Ensenyament així ho ha reconegut.

Aquesta hora, doncs, és especialment necessària perquè garanteix un millor aprenentatge, permet que les direccions de les escoles introdueixin reforços en aquelles matèries on els alumnes van més necessitats i facilita l’organització dels horaris de les escoles. Alhora, igualar l’oferta educativa de tots els centres sufra­gats amb fons públics significa una millora en l’equitat del sistema escolar català (públics i concertats han de fer les mateixes hores escolars).

Així mateix, facilita la conciliació laboral i familiar; conciliació que ara, amb la crisi, és més necessària que mai. Els horaris de la jornada de treball que tenim a Catalu­nya i les actuals condicions laborals són incompatibles amb la supressió d’aquesta hora, provocant greus perjudicis a les famílies. A més a més, amb la instauració de la sisena hora es van contractar més de 3.000 nous mestres. Amb la desaparició d’aquesta mesura molts d’aquests llocs s’han perdut i altres estan en perill.

Amb la supressió de la sisena hora tornem enrere i es consolida la doble xarxa educativa: d’una banda, la majoria de centres públics amb només cinc hores i, d’una altra, els concertats amb sis. Aquesta desigualtat aguditza el greu proble­ma de segregació escolar que té el nostre sistema educatiu, estigmatitza algunes escoles i condemna molts alumnes al fracàs escolar.

Per tot això, la FaPaC presenta aquesta Iniciativa Legislativa Popular al Parla­ment de Catalunya. Cal recuperar la sisena hora a totes les escoles públiques i, a més, que aquesta sisena hora sigui gratuïta per a les famílies que porten els seus fills i filles a les escoles concertades.

Per això diem: SISENA HORA PER A TOTHOM. PER LA IGUALTAT D’OPORTUNI­TATS EN EL SISTEMA EDUCATIU CATALÀ.
AVUI MÉS QUE MAI, davant d’aquesta crisi, cal invertir en un sistema educatiu que garanteixi un APRENENTATGE DE QUALITAT per a tothom i un futur amb IGUALTAT D’OPORTUNITATS per a tot l’alumnat.

L'Ampa el 28 de març farà una recollida de signatures a l’escola a favor de la 6a. hora per poder entregar al Parlament de Catalunya.

VINE I SIGNA!!!